24.2.2016 – 2 veckor kvar till Japan

2 veckor kvar tills vi åker till Japan och hälsar på H:s kompis. Skall bli spännande att åka till Japan. Jag har försökt lite titta efter vilka alla ställen vi kunde besöka. Vi kommer nämligen ta ett Rail Pass för 7 dagar och åka runt!

Den senaste veckan har jag försökt jobba en del på ett distansjobb jag har och skrivit på min gradu. Leker med tanken att försöka ha den klar tills maj, då jag åker iväg med mamma och mommo till Kreta. Men får se hur det går med det…

15.2.2016 Weekend i Tallin

Tallinn. Dit bar det av på lördag eftermiddag. Eftersom vi varit i Tallinn X antal gånger tänkte vi främst åka dit för att komma bort. Den senaste tiden har varit väldigt tung och det gjorde väldigt gott att få komma bort och umgås lite mer. Vi åt gott och gick runt i butiker. Konstaterade att Talllinn nog inte mer är något så jätte hejsan om man vill shoppa. Mylly i Åbo är minst lika bra om inte bättre.

Ena kvällen åt vi på restaurang Basiilik. En liten mysig restaurang med helt ok enkel god mat. Varmrätterna var i prisklassen 8-16 €. Åt en jätte god efterrätt, som var megastor, för 4,80 €.

Söndagen. Då åkte vi ut till shoppingcentret Rocca Al Mare. Det blev lite långtråkigt att bara gå omkring då vi inte var så imponerade av shoppingsmöjligheterna. På kvällen före båten gick tillbaka hem åt vi Sushi på en ny restaurang som heter Sushi & Sake i Rotermanni kvarteret. Rekommenderar varmt. Billigt, bra service och god mat!

7.2.2016 Enskild näringsidkare

Rubriken i sig är väldigt tråkig. Men hej. Kan nu stolt säga att jag grundat en egen firma (Fma Laura Sopen-Luoma). Namnet är tråkigt, jag vet. Men jag kommer att ändra det i framtiden. Branschen jag är verksam inom är bokföring- och bokslutsbranschen. Har grundat egen firma för att jag fått en del uppdrag gällande undervisning inom ämnet redovisning. Jag fungerar som privatundervisare åt en person och kommer också att vara lärare på en prepkurs under våren. Erbjuder alltså konsult/undervisnings tjänster inom området redovisning. Får se vart dessa nuvarande uppdrag för mig, men är spännande att ha påbörjat något eget. Såklart utför jag också bokföringsuppdrag om sådana behövs. 

Skall bli intressant att börja med detta påriktigt snart. Kommer också skriva lite mer om det i bloggen. Att hålla koll på sina inkomster och utgifter är också väldigt viktigt för alla inom bloggvärlden. 

Mer om ämnet senare!

7.2.2016 Helgen from hell

Rubriken säger allt. Helgen har varit den värsta på länge. Vi drabbades båda av influenssan. Jag har kännt mig mer död än levande, men ser nu ljuset i tunneln. Hoppas på en bra natt och att jag skall vara tillbaka i vardagen på tisdagen. Tyvärr blev helgen inte alls som planerat, men men, vi har istället haft sjukstuga hemma och påbörjat byggandet av mitt julklappslego. Jag tror jag kan ha en hel del avundsjuka barn i framtiden ….

Som vanligt då man är sjuk tänker man alltid på samma sätt. TÄNK OM jag hade tvättat händerna lite noggrannare, tänk om jag hade ätit lite mer vitaminer eller tänk om jag för en gång skull skulle ha lyssnat på kroppen direkt då den visade tecken på förkylning….

Kanske jag lär mig till nästa gång? Högst antagligen inte.

3.2.2016 FEBRUARI

Februari är här. Verkar bli en väldigt hektisk månad, men skall försöka klämma in lite små guldkorn här och där så att man inte faller från kärran. Imorgon är det dags att lämna in sin forskningsplan inför Gradu-seminariet. Att vara en person som gärna vill prestera bra är inte till sin fördel i situationer då man inte riktigt har alltid 100 % klart för sig. Dock hoppas jag att jag får lite tips och idéer av alla andra duktiga skribenter och att jag sen kan komma vidare och igång påriktigt!

Tillräckligt av gradu-snack. Som tur skriver min goda vän Anna också sin gradu för tillfället, så vi sitter i samma båt. Vilket är otroligt skönt! Då jag skrev mitt examensarbete till Novia hade jag ju också mina bästa vänner runt mig genom processen. HÄRLIGT!

Till alla där ute som skriver något slutarbete/examensarbete/gradu/kandi: hitta någon liksinnad som ni kan genomföra processen med!

Idag blir det ett ben-träningspass i Ekenäs efter att sambon slutar jobbet. Är faktiskt taggad. Har inte varit i gymmet på flera dagar!

Men nu kallar gradun ->

En liten TB bild till sommaren, och naturens konst!