Resor – måste de vara dyra?

Många i vår närhet reagerar ofta på att vi reser väldigt mycket. För oss är det ett sätt att fly vardagen då båda har väldigt hektiska jobb samtidigt som vi båda vill uppleva nya platser tillsammans.

Då vi reser spenderar vi sällan mycket pengar. Många väljer t.ex. att resa en gång per år och satsar då stort på fint och lyxigt hotell och funderar inte desto mer på vad de köper/konsumerar under resan. Vi väljer dock ofta att resa med lite mindre budget och istället resa oftare. Vi väljer sällan lyxiga hotell eller spenderar mer än nödvändigt under resan.

I genomsnitt åker vi 3 gånger per år på längre resor (över en vecka), och 2-4 gånger per år på mindre weekendresor. Vi har det väldigt lyxigt ställt i och med att vi för det mesta alltid kan vara lediga samtidigt från våra jobb. Men samtidigt begränsas våra resor oftast av jobbet då vi under januari-april i princip helst inte åker någonstans.

Här några bildplock från våra resor tillsammans de 5,5 åren vi umgåts….

Kalymnos 2014

Thailand 2016

Gambia 2014

Side 2015

Länge sen sist!

Ca 2 år sedan mitt senaste inlägg. Vad hände? L I V E T.

Passligt så tänkte jag återuppta mitt bloggande och fortsätta lite där jag blev senast. Nämligen JAPAN. Vi åkte i mars 2016 till Japan. Det var verkligen en upplevelse. Vi har bestämt oss för att åka igen. I november bär det av till Tokyo för att sedan igen ta JR Rail Pass för 7 dagar och uppleva allt det fina Japan har att erbjuda.

Bild från en vacker park i Kyoto 2016

Tokyo är inte bekant sedan tidigare. Letar som bäst efter hotell för de två första nätterna som alltså kommer att spenderas där.

Vi fick relativt förmånliga flygbiljetter, 560 €/person.

Häng med om ni vill följa med i planeringen och resan till JAPAN i november 2018!

/LAURA