Alicante – here we come

Hej!

Sitter som bäst i flyget påväg till Alicante. Till födelsedagen fick jag en överrasknings weekend. Idag var det äntligen dags! Jag har inte haft en aning om vad vi skall göra. H har planerat allting och jag har bara fått order om vad jag skall packa.

Trodde att vi skulle åka på SPA eller liknande till Estland. Men vi skall åka till Alicante! Känns lite smålyxigt att åka iväg så här, speciellt när de lovat ca 15-20 grader varmt och sol de dagar vi är där.

Vi skall bara njuta av god mat, promenader och hoppeligen lite sol. Super med en sådan helg!

Började firandet med lite skumpa i planet!

Skall bli roligt att få utforska en del av Spanien. Som den Greklands fantast jag/vi är, åker vi ju sällan annanstans än Grekland på somrarna!

Återkommer med bilder, tips och annat Alicante har att erbjuda!

Drömmer om gott vin, tapas och sol!

2019 – tankar och planer

Hej och hå!

2019 har dragit igång på allvar. 3.1.2019. Swish så är det säkert igen 31.12.2019, men före det hoppas jag på att det här året skall vara ett år av glädje, kärlek och familj. Jag hoppas verkligen att vi kunde få ett år utan större sorger, men tyvärr vet man aldrig vad livet har att erbjuda.

Brukar nuförtiden skippa de egentliga nyårslöftena och istället sätta upp små målsättningar eller reflektera över vad jag eventuellt skulle vilja få till stånd under kommande år. Nyår känns ju ändå trots allt som en nystart.

Det här året kommer hoppeligen bjuda på åtminstone följande saker:

  • Bli moster. Min syster väntar barn och har beräknat helt i dagarna. Det är så spännande och härligt. Kommer bli mycket bebisgos i år får vi hoppas.
  • Urheilugaala 2019. Kommer att ha äran att få representera min arbetsgivare på årets Urheilugaala. Är lite små nervös och skulle dessutom behöva hitta något att sätta på mig. Måste väl också läsa in mig lite på vad som hänt i idrottsvärlden 2018, känner ju mest till friidrotten och skidningen.
  • Bröllop. Enligt planerna så skall vi gifta oss i april 2019. Vi skall se var det hela slutar.
  • Resa i april. Efter bröllopet kommer vi att åka iväg på vintersemester. I år blir det Fuerteventura. Skall bli så skönt att komma iväg efter vårens ståhej på jobbet.
  • Greklandsresa i augusti? Hoppeligen åker vi iväg till Grekland i sommar.
  • Många dagar ute på Rosala. Skall verkligen försöka njuta av stugan i sommar. Funderar också på att åka dit om det blir en ordentlig vinter, skulle vara mysigt.
  • Bra träning. Har som ett litet mål i år att försöka hitta balans i träningen. Blir ganska lätt en ”allt eller inget” människa vilket kanske inte alltid är så hälsosamt. Tänker mig motion i olika former, skidning, orientering, friidrott, gymmet, löpning, simning osv.
  • Jobb. Skall fortsättningsvis satsa hårt på jobbet och vara tacksam över att ha just den arbetsgivaren jag har. Bra arbetsgivare är inget att ta förgivet. Ansvar och frihet, en mycket bra kombination. 
  • Spelkvällar.  Önskar spela mer sällskapsspel det kommande året. Förra året blev lite dåligt på den fronten. 
  • Tid med familjen och vänner. 

Dessa rubriker innefattar såklart lite mer än bara det som står skrivet och vissa små saker väljer jag att hålla för mig själv. Kan dock vara bra att ha en del målsättningar uppskrivna, så jag har något att titta tillbaka på när året igen byter till och nästa gång till 2020. 

2018 – året som gått del 2

Hej och hå!

första dagen på det nya året. Hinner ännu klämma in en sammanfattning av juli-december 2018 innan det blir dags för att ta i tu med det nya året sådär påriktigt.

Juli

Juli var varm, mycket varm. Varma sommarkvällar och en helg på Rosala innan det var dags för semester. Bilsemester i balticum stod på schemat. Vår rutt var Åbo – Tallinn – Jürmala -Liepaja – Palanga – Klaipeda – Kaunas – Daugavpils – Tallinn – Åbo. Med diverse stopp på vägen. Bland annat stannade vi i Pärnu första dagen för att njuta på stranden lite, där råkade vi se då de filmade in Sveriges Bonde Söker Fru och vi kunde då direkt veta vem Erik valde till slut.

Resan var lyckad och speciellt baltiska västkusten är vacker. Dock tröttnade vi lite på den östliga delen av baltikum och valde istället att komma hem en dag tidigare än tänkt.

Första kvällen sov vi i tält. Madrassen gick sönder och jag fick nackspärr. Vi fick dock uppleva en vacker solnedgång i Jürmala.

Bilden ovan är en bild från vårt övernattningsställe utanför Daugavpils. Jätte mysig liten camping/stugområde vid en sjö. Vi sov i en tunna och jag SUPade för första gången. Sedan lagade vi grekisk sallad och drack romcola. Bra kväll!

Juli fortsatte med möhippa för min kollega/vän Linda. Vi hade en hur roligt dag/kväll som helst och jag dekorerade för första gången i mitt liv cupcakes. Blev riktigt nöjd med slutresultatet.

Juli fortsatte med semester på Rosala och i Hangö. Njöt av vackra sommarkvällar. Avslutade med bryggmålning och en sambo som överraskade mig att komma mitt i natten med en uppblåsbar kanot från Kasnäs till Rosala. Galen är han.

Augusti

Jobbade de två första veckorna i augusti. Vi firade en helg på stugan med kompisarna A och M och jag paddlade lite med den uppblåsbara kanoten. Kan inte sluta tänka på hurdan fin sommar vi fick!

Sedan var det igen dags för den årliga Greklandsresan i augusti. Vi åkte till Petra, Lesbos. Vi åt, simmade, solade och åt lite till igen. Väldigt god mat, mysig by och bra väder. Jag låter bilderna tala för sig.

Augusti fortsatte med sorligare saker efter vår semester i Grekland, då vi sa hejdå till vår gamle vän Snuffe. Det skar i hjärtat, men det var det bästa beslutet. Han var gammal, trött och kroppen började ge upp. Han fick istället återförenas med en av de bästa han visste. Saknaden är dock stor och det är ju lite tomt utan en vän som varit med i över 14 år. En livsnjutare, det var han!

I Augusti hann jag ännu bland annat med Särkänniemi och att medverka i en reklamfilm för Visit Turku. Har inte sett slutresultatet ännu, var ju en lite speciell och annorlunda upplevelse. Köpte också en bil ännu innan semestern tog slut, paddlade lite mer och så firade vi forneldarna på Rosala.

September

September kom att bli en väldigt hektisk månad. Nu när jag tänker tillbaka så minns jag inte riktigt vad som hände i september. Känns som en svag dimma. Efter en titt på bilderna från september kan jag väl dock påminnas om att jag traditionsenligt plockat solrosor, besökt Kupio och min vän Nea, tvättat ett fönster om dagen under en veckas tid, och HERREGUD, tänkte glömma det som i september var den största händelsen…vi FÖRLOVADE oss. 10.9.2018. Galet. Blev totalt överraskad. Årets bästa händelse. Hur kunde jag glömma detta då jag började på inlägget?

Gick också på teater, dop, var sjuk, åkte på arbetsresa och månaden avslutades med ett vackert och väldigt roligt bröllop. Tror väl också att jag har jobbat en del i september.

Blev september en dimma på grund av allt som hände? När jag tänker tillbaka så hände det ju massor i september. Är orolig över att jag håller på att få min pappas minne….

Oktober

Oktober var mycket jobb. Men också en hel del träning. På jobbet hade vi Drömmarnas arbetsdag och RAN Seminarie. På seminariet hade jag äran att få fungera som speaker, vilket var ett spännande uppdrag utanför min comfortzone.

Träffade bästisar från Bromarv och Pargas i Pargas, fick supergoda tomater från Tallbacka Trädgård och åt alldeles för många. Stängde ner Rosala för vintern, fick årets sista vackra bild.

Vi firade också Neas babyshower och jag lagade en enligt mig någotlunda lyckad blöjtårta. Köpte fredagsblomma och lagade lite mat. Oktober var okej.

November

I november var det igen dags för babyshower. Den här gången för min systeryster. Hon blev så totalt överraskad och de värmde så mitt systerhjärta att få ordna denna tillställning för henne tillsammans med hennes vänner.

Firade lillajulsfest med jobbet. Bodde på hotel Glo Art och hade en verkligt lyckad kväll. Åkter över till Tallinn av och an innan resan till Japan. Japan var great och om Japan kan ni läsa i mina tidigare blogginlägg.

På jobbet testade vi på MediYoga med Livstilskällan. Kan verkligen rekommendera för den som inte provat. http://www.livsstilskallan.fi/

Hann också få besök av min faster innan november blev till december.

December

December, månaden som jag så väldigt mycket sett fram emot att skulle innebära lugn och ro, mysiga kvällar inför jul osv. blev något helt annat. Jobbade allt för mycket, mycket p.g.a. stora förändringar hos myndigheterna som påverkat mycket av vårt arbete. Jag fick acceptera läget och försökte njuta av de lediga dagarna som fanns.

Firade 27 år, är jag så gammal?

Inför självständighetshelgen åkte vi över till Tallinn för lite ärenden och det var verkligen en lyckad resa. Firade självständighetsdagen där, åkte Tesla och åt massor med god mat. Som riktiga finnar besökte vi också SuperAlko. December bestod också av en kväll med mina kolleger och god mat, blossa glögg, julstjärnor och min jultröja.

December pågick i en evighet känns det som. Den 21.12 tog jag julledigt och fick njuta av en alldelse underbar jultid med nära och kära (hann också flytta min mamma till Åbo innan julafton, så konstigt, spännande och härligt på samma gång).

December blev till sist en riktigt bra månad, juletiden var verkligen lugn och skön och jag har tillåtit mig själv att bara slappa om kvällarna med att titta på serier eller filmer.

Det nya året firades med vänner hemma hos oss, en lyckad kväll fastän det blev lite sen för en pensionär….

Året 2018 – du var allt och lite till. Du var livet – med allt vad det innebär.