Bröllopsplanering

19.2.2019. 44 dagar till dagen D enligt min Wedding-countdown. Planeringen inför bröllopet är i full gång.

Tänkte kort sammanfatta hur långt vi kommit i planeringen hittills för att kunna titta tillbaka på processen då den är över. I det här skede har jag redan lärt mig, att jag är glad att vi planerar bröllopet med så kort tidtabell, för att planera ett bröllop över ett år skulle absolut inte vara min grej.

Val av datum

Då vi började fundera på bröllopet hade vi inga direkta önskemål om datum. Vi konstaterade dock ganska snabbt att eftersom vi var ganska sent ute så gäller säkert våren/senhösten i och med att det mesta är fullbokat runt sommarmånaderna. Dessutom kände jag att jag inte vill sätta hela sommaren till planering och förberedelser. Vi valde därför början av april. Passligt mitt i den mest hektiska tiden på jobbet, men jag känner att det här planerande ger en bra motvikt mot jobbet. Valet föll därför på den 5.4.2019, främst för att vi vill hinna åka på resa direkt efteråt men innan påsk då resorna är svindyra.

Seremoni / festen

Redan tidigt meddelade H att han önskar att vi håller ceremonin med familjen och en skild fest för kompisarna. I mina öron lät detta väldigt konstigt från första början, men ju mer vi har planerat och jag själv har funderat igenom allt så känns det faktiskt som att det kommer att bli ett jätte bra upplägg.

Gästlista

Eftersom vi valt att hålla två separata tillställningar har vi också två olika gästlistor. På familjefesten är vi ungefär 20 st och på kompisfesten blir vi ca 35 st. Att dra gränsen vem man skall bjuda och inte bjuda är alltid svår. Vi har gått enbart på våra egna preferenser och faktiskt struntat i vad andra tycker. Jag är också väldigt tacksam att vi inte har någon i närheten som tycker en massa, utan låter oss bestämma helt fritt.

Klänning + skor

Från början hade jag tänkt att jag bara köper en enkel billig klänning från nätet. Men i och med att bröllopet kommer ganska snabbt på fick det bli en klänning från Zazabella i St Karins. Klänningen var en del över min budget, men den satt perfekt och jag fick ärendet ur världen ganska smärtfritt. Skorna köpte jag i DinSko.

Festplats

Vi kommer att ha två olika festplatser. Val av festplats var i början väldigt svårt, många av utrymmena vi tittade på var endera gigantiska (för över 100 personer), eller svindyra. Till sist föll valet på två mysiga ställen, ett för familjefesten och ett för kompisfesten.

Dags att planera vidare…får återkomma med fler tankar kring bröllopsfesten senare!